vrijdag 27 september 2013

Macro in kou

Vanmorgen samen met Hans Drijer de kou en nattigheid getrotseerd van de EngbertsDijksvenen. We zouden een ochtendje macro werk gaan doen. Dus driftig op zoek naar onderwerpen. Gelukkig waren die nog wel voor handen. We waren gelukkig ook zodanig vroeg dat we de zonsopkomst mee gemaakt hebben. En deze twee gecombineerd leverde m.i. fraaie beelden op. Op het fotoveldje aangekomen zagen we vrijwel meteen al een ree (althans ik zag er een, weet niet of Hans ze al gelijk alle twee gezien heeft, maar hij heeft een hertenoog, dus waarschijnlijk zag hij ze alle twee al), later thuisgekomen zag ik op de foto dat er twee waren. Soms zit mee, ....... Ben al een tijdje aan het spelen met licht en wat anders dan gewone foto's, die ik overigens ook nog steeds heel fraai kan vinden. Maar vanmorgen een paar zwarte heidelibellen gevonden die compleet onder de dauwdruppels zaten. Er was ook nog eens een licht nachtvorstje over de grond gegaan en vrijwel windstil. De omstandigheden voor macrofoto's waren dus zonder meer goed te noemen. Bijgaand dan ook een aantal foto's van de zwarte heidelibellen op verschillende locaties en verschillende lichtsituaties. Tevens stonden in het grasveldje grote parasolzwammen die hun naam zeer veel eer aan deden. Een exemplaar was zelfs dermate groot dat er een complete Canon 1D onder kon staan zonder dat hij nat geworden zou zijn bij een regenbui. Zo groot had ik ze ook nog niet echt gezien. Ook zat er op verschillende planten al rijp. Dat was dus de eerste nachtvorst van dit aankomend winterseizoen. Zo genoeg tekst voor nu. Nog een aantal foto's van vanmorgen en hopelijk nog een aantal van deze mooie dagen in het verschiet.

Tot de volgende blog.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

2 opmerkingen:

 1. Plaatjes om van te kwijlen, die dauwlibelles! Hoop ik ook ooit nog eens te maken, maar ben geen ochtendmens helaas...
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick,
   Tja, voor dit soor plaatjes zul je inderdaad wel vroeg op moeten staan. Alhoewel dat tegenwoordig wel meevalt nu de winter weer langzaam aan nadert.

   Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen