zondag 31 augustus 2014

Lauwersmeer

Afgelopen week een paar dagen rond het Lauwersmeer doorgebracht. Wat pogingen gedaan om de zonsondergang vast te leggen. Maar alle keren verdween de zon (grotendeels) achter de opkomende wolken en leverde dus niet op wat ik in gedachten had. Toch een poging gewaagd om er een aantal leuke plaatjes van de te maken. De foto hierboven is genomen vanaf een schip op de Waddenzee nabij de Engelsmanplaat. De andere foto's van de zonsondergang zijn genomen vanaf de pier waar de boot naar Ameland vertrekt nabij Holwerd (Fr). Verder nog wat Wad-foto's en onderweg ook nog een spreeuwenzwerm ontmoet. Weliswaar niet zo massaal als afgelopen voorjaar in de Nijkerker polder maar toch leuk om te zien. Zeker toen ze massaal in het riet doken om daar te overnachten en alle rietstengels doorbogen van het gewicht van de spreeuwen en ze een steeds groter deel van het riet helemaal plat kregen.
De grote zwarte plekken op de foto in het riet zijn de spreeuwen die massaal in het riet gingen zitten en het riet deden buigen. Af en toe vloog de hele meute weer op om nog wat figuren te maken en vervolgens toch weer in het riet te duiken voor de overnachting.
Uiteraard ook nog wat zeehondjes gespot, zowel in Pieterburen als ook op het Wad zelf. En onderstaand krabbetje kwam ik tegen op de Engelsmanplaat.


Ook deze keer weer een paar foto's als afsluiting van de weblog.

Graag tot een volgende keer.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten