zaterdag 22 juni 2013

Into Macro

Weidebeekjuffer(m) op Margriet/Banded Demoiselle(m) on Daisy

Afgelopen weken een paar keer op pad geweest om macro-foto's te maken op een meer creatievere manier dan ik normaal meestal produceer. De eerste keer met Trui Alink (kijk ook eens op haar website www.thebeautyofnature.nl). Deze dag heeft Trui me een aantal technieken/creatieve inzichten proberen mee te geven om mijn foto's wat minder registrerend te maken. Bijgaand een aantal van de resultaten van die ochtend.
Icarusblauwtje op Boterbloem/Common Blue on Buttercup

Daarnaast ben ik, samen met een aantal "collega's" van de fotoclub "Natuurfocus", een ochtend op stap geweest met Johannes Klapwijk (Kijk ook eens op zijn website www.johannesklapwijk.com, ook zeer de moeite waard). Tijdens deze ochtend heeft deze enthousiaste natuurliefhebber ons veel verteld over de libellen en juffers in het gebied en daarnaast heeft hij ook veel inzicht in de fotografie, naast de registrerende foto's die hij maakt voor zijn "verzameling", is hij ook een zeer creatieve fotograaf die zijn kennis graag deelt. Ook van deze ochtend een aantal foto's in deze weblog.
Detail vleugelmechanisme viervlek/Details wingmechanism of Four-Spotted Chaser

Hieronder nog een aantal voorbeelden van beide macro-ochtenden, Trui en Johannes bedankt voor alle info en de moeite genomen om mij/ons het e.e.a. bij te brengen.

Tot de volgende keer.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten