zaterdag 27 oktober 2012

Fotohut - Vogels

Koolmees in bad

Een ruime week geleden heb ik een aantal uren door kunnen brengen in een fotoschuilhut van professioneel fotograaf Han Bouwmeester Kijk ook maar eens op zijn website. Hij verhuurt deze hutten met enige regelmaat ook aan andere fotografen. In deze blog laat ik een aantal foto's zien waarop geen eekhoorns staan. Over deze beestje wil ik een aparte blog maken omdat ze eigenlijk wel de show stelen op die locaties. Heb in beide hutten een dagje door kunnen brengen en op beide locaties in mijn ogen fraaie foto's kunnen maken.
Boomklever

Zoals gezegd in deze blog alleen de vogelfoto's om een beetje een indruk te geven van de vogels die er langs komen. Met een beetje mazzel komen er bij tijd en wijle ook minder vaak geziene gasten langs, zoals een sperwer. Helaas heb ik die niet gezien. Dankzij het redelijke weer en de zon die af en toe langs kwam toch een aantal vogeltjes een bad nemen.
Heggenmus

Omdat dit ook een plek is die door de vogelringers zijn een aantal vogels geringd. Ik heb ze voor zover zichtbaar niet weggecloned. Aan de hand van deze ringen kan men veel wetenschappelijke onderzoek gedaan worden. Misschien tzt nog eens een blogje over het ringwerk, gedaan door vele vrijwilligers die veel van hun tijd er in steken.

Bijgaand nog een aantal foto's van die dag.
Tot de volgende keer met de eekhoorns.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Grote Bonte Specht (vr)

Boomklever

Heggenmus

Glanskop

Koolmees in bad

Koolmees

Boomklever

Boomklever

Koolmees in bad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten