zondag 9 september 2012

Golden Mistique

Vanmorgen heel vroeg op pad gegaan vanwege een door mij georganiseerd clubuitje met top landschapsfotograaf Bas Meelker. Helaas zat het er voor mij vandaag niet in om zelf mee te gaan vanwege de standby dienst die ik voor het weekend had. Maar is altijd wel weer even gezellig om met Bas te praten. Ben misschien ouderwets in dit soort dingen maar als je iets organiseert moet je er ook zo veel mogelijk bij zijn. Helaas dus de workshop niet erbij. Beloofde een hele fraaie zonsopkomst te worden en zeker voor de workshopgangers met Bas erbij een grandiose dag. Er wordt wel eens gesproken over een gouden uurtje zo rond zonsopkomst maar dat was vandaag meer dan terecht. In alle vroegte vanmorgen weggegaan. Met Bas om 06:00 afgesproken op de verzamelplek. Toen iedereen er was en op pad gegaan was met Bas ben ik naar huis terug gereden. Uiteraard wel over de binnenweggetjes want het beloofde een hele fraaie ochtend te worden. Op de heen weg al veel mist gehad, welke met vlagen over het landschap heen slierde. Ook wel "Witte Wieven" genoemd.
En mistig was het zeker op sommige stukken. Op bijgaande foto van een rij bomen zie je alleen de onderkant nog maar. De rest is vrijwel bedekt door de mistflarden. Voordeel van het vroege opstaan is dat ook de dierenwerled nog een beetje rustig is en zich wat makkelijker laat zien. Op weg naar huis liepen ook deze twee reeen nog langs de weg. Op de foto aan de linkerkant van de weg.
Als een mogelijk voorbeeld voor een workshop ook nog wat met onder-/overbelichting gespeeld. Bijgaand setje van drie foto's is gemaakt met -3, 0 en +3 belichting.
Ook het luchtvaartverkeer was al aardig op gang gekomen. Zelfs een heteluchtballon had de tocht al begonnen. Dit is overigens iets wat ik iedereen kan aanraden een heteluchtballon vaart 's morgens vroeg. Zeker met dit soort ochtenden meer dan de moeite waard. Kraai en ballon waren ver genoeg van elkaar vandaag om een botsing te vermijden.
Qua tekst was het het weer voor deze keer. Verder nog wat foto's die ik vanmorgen geschoten heb op de terugreis van het gouden uurtje. Hopelijk heeft u ook weer met genoegen naar de foto's gekeken. Tot de volgende keer.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten