dinsdag 7 augustus 2012

Berkelland

Vorige week een jubileum in de familie gevierd met een weekendje Berkelland. Hier was een deel van een boerderij afgehuurd waar we met de gehele familie verbleven. Naast de gebruikelijk uistapjes ook nog even tijd om wat fotootjes te maken in de omgeving. Had gehoopt op een mooie zonsopkomst maar dat viel helaas een beetje tegen door de bewolking. Later brak de lucht wel open wat me de gelegenheid gaf nog wat macro-werk te doen en bovenstaande haas op de foto te zetten. Helaas geen reeen gezien, wel gehoord.
Nog wel eenklein landschapje gemaakt van omgeving. Wel even een paar HardND filtertjes ervoor anders werd het helemaal niets. Dit weekend ook voor het eerst een landkaartje tweede generatie op de foto gekregen. Helaas niet helemaal vrij zittend, maar het is een begin. Deze vlinders Hebben twee generaties in een jaar waarbij de eerste generatie wezenlijk verschilt van de tweede generatie qua uiterlijk.
Er schijnt zo af en toe ook al een derde geneartie van deze vlinder gesignaleerd te worden. Het verschil in uiterlijk schijn te maken te hebben met de overwintering van de eerste generatie. Ook is het me eindelijk gelukt om een min of meer gelsaagde foto te maken van een vliegende waterjuffer (breedscheenjuffer). De juffer zat op de bloem van een op scheerling gelijkende plant en was daar op jacht naar de vele kleine vliegjes die er op zaten en kwam steeds weer op dezelfde plek terug. Hierop inspelend is de volgende foto ontstaan.
Onderstaande foto heb ik de titel Mini en Maxi gegeven.
Daarnaast nog vele andere insecten en spinnen gezien waarvan hieronder een aantal op foto te zien is. Deze keer een niet zo'n lange blog. Volgende blog gaat over Markermeer en OVP waar de expositie ondertussen afgelopen is en ik d egelegenheid heb genomen om er weer een paar platen te schieten.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten