vrijdag 17 februari 2012

Zwaas van de Waddenzee

Duik naar het droge


Vorige keer had ik beloofd om nog een weblog te maken over een dier wat we bijna allemaal wel eens gezien hebben en we allemaal zeker kennen, namelijk de "Zwaas" oftewel zwemmende haas. Nu zullen de meeste, net zoals ik tot voor kort, nooit geweten hebben dat hazen konden zwemmen. Dat kunnen ze dus wel degelijk zoals blijkt uit bijgaande foto's.

Had ook gezegd dat dit voornamelijk een fotoblog zou worden en niet zoveel tekst omdat het meeste al verteld is over de dag Lauwersmeer en omgeving.
Hier nog op het droge

De bijgaande foto's zijn gemaakt bij het opkomende water op de dijk naar de boot naar Ameland. Door de inlandse wind kwam het stijgende water extra snel omhoog en ook een stuk hoger dan anders en ook een heel stuk sneller volgens mij. Kan me niet herinneren dat ik het ooit hoog water heb zien worden. En dan bedoel ik dat je het water echt per seconde hoger ziet worden. Ook voor de hazen was het blijkbaar een beetje een verrassing want op een gegeven ogenblik zaten ze op de laatste droge plekjes, maar niet voor lang en moesten ze dus aan de bak en zwemmen en ploeteren door het hoge gras en het steeds maar hoger wordende water.
Nu wel natte poten.

Zoals eerder gezegd wordt dit een fotoblog en volgen hierna de foto's. Voor de dierenliefhebbers, alle hazen hebben het overleefd en allemaal veilig het droge weten te bereiken.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit
www.natuurlijkwild.nl


Het laatste stukje zwemmen naar het droge land.

1 opmerking: