zondag 11 november 2012

Fotohut - nog een keer.

Snoepende Eekhoorn

Door onvoorziene omstandigheden pas nog een keer naar de eerste fotohut van Han Bouwmeester geweest. Ondanks het mindere licht die dag toch nog een aantal, in mijn ogen, leuke foto's kunnen maken. Dit keer naar de eerste hut geweest. Hier waren het deze keer niet de Eekhoorns die de show stalen, maar het echtpaar Specht welke de hut regelmatig met een bezoekje vereerde.
Grote Bonte Specht (man)

Daarnaast ook verschillende andere vogelsoorten gezien. O.a. de Koolmezen, Pimpelmezen, Merels, Kuifmezen, Boomklevers en de toppers van de dag de Sperwer en een Goudhaantje. Van de laatste twee helaas geen gelukte foto's. De Sperwer dook in vlucht vanachter de hut op de foeragerende mezen neer, zonder succes, en verdween via een hele korte tussenstop vrijwel direct weer in de verte. Het resultaat een vage grijze vlek op de foto. Goudhaantje zat zo dicht bij dat ik hem er niets eens op krijg en dus snel lenzen moest wisselen. Maar was niet snel genoeg.
Grote Bonte Specht in bad (vrouw)

Zoals gezegd waren vandaag de Spechten de diersoort van de dag. Ook nog een aantal filmpjes gemaakt van die dag, die ik nog wel moet (leren) bewerken dus die bewaar ik dan ook nog maar even voor een volgende keer.
Zoals gebruikelijk ter afsluiting nog een aantal foto's van deze dag.
Tot de volgende keer.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Kuifmees

Pimpelmees

Grote Bonte Specht (man)

Boomklever

Koolmees en Kuifmees op stronk

2 opmerkingen:

  1. Mooie serie, Tom. Ik heb ook foto's gemaakt in de HB-fotohutten en weet hoe je daar kunt genieten! Je geeft de vogels goed weer in hun omgeving, laat veel ruimte over rondom. Dat is voor mij een tip voor de volgende keer: niet al te veel willen inzoomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ab,

    Dank je wel. Is ook iets wat ik heb moeten (af)leren hoor.

    BeantwoordenVerwijderen