zaterdag 31 augustus 2013

Eekhoorn in Roots

Dit jaar voor het eerst een paar foto's ingezonden voor de roemruchte Roots agenda, voorheen de Grasduinen agenda. Dit ook nog pas nadat ik door mijn nicht hier aan herinnert werd. Bovenstaande foto is gekozen voor de agenda, nadat deze ook al was uitgekozen voor een reclamefolder van Roots.
Bijgaand als eerbetoon aan de deze bosacrobaatjes nog een aantal foto's van de beestjes.

Alvast veel plezier en tot de volgende blog.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

vrijdag 9 augustus 2013

De andere bezoekers


De Boomklever
Zoals in de vorige blogs gemeld een drieluik met foto's gemaakt in de fotohutten van Han Bouwmeester. In het eerste zijn de Eekhoorns de revue gepasseerd. In de tweede blog kwamen de spechten aan bod. Deze derde en voorlopig laatste blog over de fotohutten toont foto's van de overigen gasten die op bezoek zijn geweest bij de hutten. Helaas heb ik niet alle soorten gezien die bij de hutten zijn verschenen.

De Vink (male)
Zo is de groene specht ook al gezien en zelfs de houtsnip, de havik (deze heb ik wel gezien, maar niet op de foto's kunnen krijgen helaas) en nog enige andere. Wil je weten welke allemaal gezien zijn in de hutten kijk dan even op de website van Han Bouwmeester en kijk bij de resultaten van de hutten. Er valt verder weinig meer te vertellen over de bezoekjes dus bijgaand de beloofde foto's van de andere bezoekers.

Tot de volgende keer.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit


Roodborst (juv)


Merel (juv)


Zwartkop (male)


Zwartkop (fem)


Glanskop (male)


Heggenmus (juv)


Merel (fem)


Woelmuis


Boomklever


Vlaamse Gaai


Boomklever in zijn karakteristieke houding aan de boom "gekleefd"

Spechten

Zoals beloofd in de vorige blog, die over de Eekhoorns ging, nu de plaatjes gemaakt in de fotohutten van Han Bouwmeester. Met deze hutten wordt de fotograaf de mogelijkheid geboden om op een eenvoudige manier foto's te maken van soorten die je waarschijnlijk niet iedere dag ziet en waar je zelf ook deels de setting kunt bepalen. Ook de bij elke hut aanwezige waterbak bied je mogelijkheden die je zelf niet of nauwelijks voor elkaar krijgt in een natuurlijke omgeving van het beestje. En beesten zijn er genoeg rondom de fotohutten van Han.
Bijgaand zoals gezegd dus de foto's van de spechten gemaakt tijdens de bezoeken aan de verschillende fotohutten. Hopelijk bevalt ook deze serie foto's u. Mocht u zelf eens in zo'n hut willen fotograferen neem dan contact op met Han Bouwmeester. Hieronder nog een aantal foto's van de Grote Bonte Spechten. De vogel met het hele rode hoofd is het jong van de Grote Bonte Specht. Deze lijkt heel erg op de Middelste Bonte Specht, maar kenners hebben mij verzekerd dat het om de Grote Bonte Specht gaat. De vogels met het rode plekje in de nek is het mannetje en degene zonder het rode plekje is het vrouwtje. De meeste foto's zijn dus van de jonge Grote Bonte Specht. Dit is ook een beetje de verhouding waarmee de vogels op de plekken verschenen. Het vrouwtje heb ik het minste gezien en ook slechts een foto van in deze serie, de eerste die hieronder staat.

Tot de volgende blog over de rest van de bezoekers van de hutten van Han.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Eekhoorns

Afgelopen weken een aantal keren mogen doorbrengen in de nieuwste fotohut van Han Bouwmeester. Onder het motto van de hut uittesten worden een aantal "genodigden" in de gelegenheid gesteld om de hut te testen en de beesten te laten wennen aan de aanwezigheid van natuurpaparazzi. Ook bij deze hut is het aantal soorten weer redelijk gevarieerd. Ook heb ik van de week nog met een ex-collega bij een reeds ingewijde hut gezeten voor de Eekhoorns. Dat betekent dus veel Eekhoorn foto's vandaar ook een apart blogje over deze bos-acrobaatjes. De foto's zijn zoals gezegd gemaakt in verschillende hutten van Han. Voordeel is ook dat je je eigen setting kunt maken bij de hutten en je dus ook niet elke keer thuis komt met de zelfde platen als de vorige keer of als je voorganger in de hut. Het maken van zo'n setting is ook een vak apart waar ik in den beginnen absoluut niet handig in was. Zo leer je elke keer weer van je eigen stommiteiten. Bijgaand zoals gebruikelijk weer een aantal foto's. In mijn volgende blog zal ik een aantal foto's tonen van de spechtenfamilies die zich rond de fotohutten bevinden. Als laatste blog in deze serie aandacht voor de overige vogels en beesten.

Tot de volgende keer.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit